به گزارش خبرگزاری حوزه کتاب خاطرات وندی شرمن، مذاکرهکننده ارشد آمریکایی، با عنوان «من ترسو نیستم» از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی روانه بازار نشر شد.
«وندی روث شرمن» معاون سیاسی وزارت امور خارجه آمریکا در دوره اوباما و چهره تأثیرگذار این کشور در مذاکرات هستهای با جمهوری اسلامی است. خانم شرمن که بعد از «جان کِری»، عالیرتبهترین مقام آمریکاییِ حاضر در مذاکرات بود، در اکثر جلسات با طرف ایرانی حضور داشت و یکی از پایههای اصلی تنظیم متن نهایی توافق برجام بود.
وندی شرمن، یهودی متعصب و سرسختی است که در میانه مذاکرات و در جمع سناتورهای آمریکایی، زمانی که مورد سؤال قرار گرفت که «چرا باید به حسن روحانی اعتماد کنید؟»، خطاب به سناتورها گفت که «من به کسانی که با آنها در مذاکرات دور یک میز مینشینم، اعتماد نمیکنم. ما میدانیم که فریبکاری، بخشی از دیانای ایرانیهاست.» به همین دلیل و با وجود یکطرفه و گاهی بیمنطق و اهانتآمیز بودن روایت او از مذاکرات هستهای با ایران، به نظر میرسد که مطالعه آنچه خانم شرمن درباره پشت پرده مذاکرات روایت کرده است، میتواند هم مردم و افکار عمومی را از نیت درونی سیاستمداران آمریکا در زمینه تعامل و مذاکره با ایران مطلع کند و هم میزان خوشباوری برخی از سیاستمداران را در داخل کشورمان به حزب دموکرات در آمریکا عیارسنجی کند.
در سطوری از کتاب میخوانیم: «…از همه مهمتر و کاری که باید به سرعت انجام میگرفت این بود که باید ۱۱۰ صفحه قرارداد را میخواندیم تا مطمئن شویم همهچیز در سند موجود است. هیأت اتحادیه اروپا سرانجام خودکار به دست گرفت و بر روی متن توافق شروع به کار کردن کرد… همه هیأتهای دیگر نیز به آنها پیوستند و شبنشینیهایی را به وجود آوردند که بر روی متن توافق کار کنند. تا روز ۱۴ ژوئیه، رسیدن به توافق و ایجاد شدن برنامه جامع اقدام مشترک به رسانهها اعلام نشد. ما به رسانهها پیام رساندیم که در هتل کوبورگ تجمع نکنند و به کمپ سازمان ملل در کناره رود دانوب بروند. برای حفظ سنتهای سازمان ملل همه شرکتکنندگان در این توافق پشت میز بیضی شکل نشستند و دستیارانشان پشت سر آنها قرار گرفتند. هیأت ایرانی نیز هسته اصلی گروه خود را در یک طرف نگه داشته بود و ظریف بالای میز به همراه موگرینی حضور داشتند. باقی اعضای گروه ۱+۵ نیز در طرف مقابل میز همانطور که در سایر مذاکرات تمرین کرده بودیم به ترتیب حروف الفبا قرار گرفتند…»
این کتاب منحصر به روایت مذاکرات هستهای نیست و شرمن در بخشهای دیگری از کتاب خاطرات خود به مسائلی نظیر نحوه ورودش به سیاست و فعالیتهای دانشگاهی خود و … نیز اشاره کرده است.
«من ترسو نیستم» که توسط مهدی خانعلیزاده، زهرا ساعدی خامنه و ثمانه اکوان ترجمه شده، در ۲۹۸ صفحه و هزار نسخه با قیمت ۲۸ هزار تومان در اختیار علاقهمندان قرار گرفت.
علاقهمندان میتوانند به منظور تهیه کتاب خاطرات وندی شرمن با عنوان «من ترسو نیستم» به صفحه منشورات پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی به آدرس www.irdc.ir رجوع کنند. یا با شماره تلفن ۲۲۲۱۱۱۷۴ تماس حاصل نمایند. همچنین به منظور تهیه این کتاب میتوانند به فروشگاه این مرکز واقع در خیابان انقلاب، خیابان ۱۲ فروردین، بعد از خیابان شهدای ژاندارمری، نبش مجتمع ناشران مراجعه کنند.
313/60
نظر شما